Джонсон попросить ЄС відкласти Brexit, якщо до 19 жовтня не буде угоди, - судові документи

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон відправить лист до Європейського Союзу з проханням про відтермінування Brexit, якщо до 19 жовтня не буде укладено угоду про вихід з Брюсселем

Про це свідчать урядові документи, представлені в шотландський суд, повідомляє BBC.

Минулого місяця опозиційні депутати і деякі депутати з Консервативної партії Джонсона прийняли закон, що вимагає від прем'єра просити про продовження Brexit, але Джонсон, пообіцявши дотримуватися законодавства, заявив, що Британія все одно залишить ЄС 31 жовтня.

У поданні в шотландський суд, де активісти, що виступають проти Brexit, прагнуть отримати рішення, яке зобов'язує прем'єра дотримуватися закону, уряд заявив, що Джонсон погодився з тим, що він буде змушений відправити лист в ЄС з проханням про відтермінування.

Активісти також просять суд розглянути питання про те, чи може Джонсон бути поміщений у в'язницю, якщо він не попросить про відстрочку і виведе Британію з ЄС без угоди.

Суддя винесе рішення по першій частині справи в понеділок, після чого колегія суддів розгляне питання про те, чи може суд використовувати свої повноваження для ефективного підписання листа європейським лідерам, якщо Джонсон відмовиться це зробити.