Хороший варіант один: якщо Зеленський не йтиме на компроміси, які Путін хоче запропонувати, - Княжицький

Народний депутат від "ЄС" Микола Княжицький оцінив можливість того, що президент України Володмир Зеленський піде на нові поступки

Про це він розповів у програмі "Червона лінія з Сергієм Висоцьким" на Еспресо.TV.
 
"Я цього не знаю,мені здається, що він як керівник держави не має бажання йти на ці нові поступки, але політика - це надзвичайно складна річ. Політика потребує досвіду та розуміння того, на які компроміси ти можеш піти і заради чого," - сказав Княжицький.
 
Він сказав, що не розуміє, що може дати зустріч в "Нормандському" форматі з Володимиром Путіним.
 
"Які перспективи ми маємо? Чи справді,Путін погодиться на те, щоб відвести свої війська з Донбасу, забрати зброю у бойовиків, віддати Україні контроль над кордоном, дозволити провести справедливі вибори за українськими законами? Чи готовий Путін на це? Очевидно, що ні" - додав Княжицький. 
 
Він зазначив, що ситуація складна, але суспільство робить все, щоб президент усвідомив ситуацію.
 
"Я,на жаль,не бачу хороших варіантів виходу з цієї позиції. Хороший варіант один: якщо він не піддаватиметься на цю так звану ласку Путіна, не підіграватиме і не йтиме на компроміси, які Путін хоче запропонувати. Він полягає в тому, щоб доєднати до себе окуповані території без контролю над кордоном, під впливом Росії. Це розділення країни назавжди відділить від європейського руху, від цінностей, від НАТО та ЄС. Ситуація складна, м'яч на стороні українського суспільства.  Свідоме та доросле українське суспільство робить все для того, щоб Зеленський  усвідомив ситуацію. Мені здається, що він легковажить простотою, з якою він планує і миру досягти, і українські інтереси обстояти. Я тут простоти не бачу", - резюмував Княжицький.