Місія МВФ поїхала через "тривожні події" навколо Гонтаревої та ПриватБанка, - Данилюк

Екссекретар РНБО Олександр РНБО вважає, що місія МВФ поїхала з України через ситуацію навколо ПриватБанку та підпалу авто й будинку ексглави НБУ Валерії Гонтаревої

Про це він розповів в інтерв'ю Lb.ua

"Нещодавно в Україні була місія МВФ, вони поїхали без результату - їх турбує ситуація навколо Приватбанку. ... Тривожні події (стали причиною від'їзду місії, - Ред.). Упродовж тижня у колишньої глави НБУ Валерія Гонтаревої спалили спершу машину, потім будинок, пройшли обшуки в Приватбанку", - зазначив Данилюк.

Він додав, що у випадку, коли глава Офісу президента Андрій Богдан під час своєї адвокатської діяльності подавав позови проти України, то довіри не буде.

"Ще момент: якщо глава Адміністрації (Офісу президента, - Ред.), раніше будучи адвокатом, подавав позови проти держави то апріорі довіру нульове", - пояснив Данилюк.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук запевняв, що у від'їзді місії МВФ "немає "зради".

"Група фахівців з МВФ приїжджала до нас, аби обговорити, що буде написано в меморандумі. Вони були у нас 2 тижні, зустрічались із великою частиною державного сектору, банками, вивчали ситуацію, аби розуміти краще, що справді відбувається, адже хочуть закладати в меморандум реальні показники. Вони звідси поїхали планово з позитивним повідомленням, що тривають конструктивні переговори, робота продовжиться протягом декілька тижнів. Це звичайна процедура", - пояснив міністр.