"Порадитись по спірним питанням": Скалецька запросила медіатора для налагодження діалогу в МОЗ

Міністерка охорони здоров'я провела перемовини з Національною асоціацію медіаторів України для отримання експертної підтримки у проведенні діалогу всередині МОЗ

Про це Зоряна Скалецька написала у Facebook.

"Я запросила медіаторів порадитись по спірним питанням у колективі, - повідомила міністерка. 

Вона провела перемовини з Національною асоціацію медіаторів України для отримання експертної підтримки у проведенні діалогу всередині МОЗ між сторонами, у "яких виник особистий конфлікт".

"Участь нейтральних фахових медіаторів, фасилітаторів діалогу, має особливе значення. Готуємось до проведення спеціальної роботи із усіма конфліктуючими сторонами", - написала вона.

Скалецька зауважила, що зараз "надзвичайно важлива щира і добросовісна участь представників всіх у цьому процесі, навіть якщо ми розуміємо, що не буде просто і швидко".

"Наша спільна мета - ефективна система охорони здоров'я для кожного українця. Чвари необхідно професійно залагодити і спільно продовжувати реформу", - додала вона.

Днями у МОЗ стався скандал. 2 жовтня держслужбовці МОЗ зустрілись з міністром Зоряною Скалецькою, але замість діалогу відбувся 9-хвилинний монолог очільниці міністерства

Заступник міністра Михайло Загрійчук чинив тиск на гендиректора директорату медичних послуг Оксану Сухорукова, примушуючи її звільнитися. Використовував формулювання, що працювати треба "по понятіям".