Тейлор назвав "божевільним" затримання Трампом допомоги Україні, - розшифровки розмов

Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважав "божевільним" рішення про затримку військової допомоги для країни

Це випливає з текстових повідомлень, опублікованих слідчими Палати представників після свідчень екс-спецпридставника Держдепу США по Україні Курта Волкера.

У повідомленні від 9 вересня після новин про те, що адміністрація Трампа затримає військову допомогу для Києва, Тейлор обговорив важливість повідомлення, яке Вашингтон надсилає до Києва.

"Месседж, що ми посилаємо українцям (і росіянам) цим рішенням з військової допомоги - ключовий. Затримкою ми вже похитнули їхню віру в нас. як на мене, це кошмарний сценарій", - сказав Тейлор у текстовому повідомленні Гордону Сондленду, американському послу в Європейському Союзі.

"Як я раніше сказав телефоном, я вважаю божевільним затримувати безпекову допомогу за допомогу в політичній кампанії", - сказал Тейлор в іншому повідомленні.

Сондленд відповів, що вважає, що Тейлор помилився щодо намірів Трампа, сказавши, що Трамп хотів відмовитися від допомоги через занепокоєння щодо корупції в Україні.

Після розмови з Трампом Сондланд вислав своїм співрозмовникам текстове повідомлення про те, що рівноцінного обміну (тобто надання військової допомоги в обмін на початок розслідування щодо Байдена) не буде, додавши: "Пропоную зупинити обговорення тексту".