Вражена рівнем цинізму та антидержавною риторикою Третьякової, - Фріз про ідею забрати пільги у ветеранів-контрактників

Фракція "Європейська Солідарність" має зауважити, що подібні заяви Третьякової неприпустимі

Про це народний депутат Ірина Фріз написала у Facebook.

Фріз заявила, що вражена рівнем цинізму та антидержавною риторикою голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, народного депутата від «Слуги народу» Галини Третьякової, яка планує скорочення пільг для військовослужбовців та ветеранів.

”Слуга” Третьякова вважає, що у випадку, коли військовослужбовець пішов на контракт і (далі вважаємо за потрібне надати пряму мову цього представника влади) «свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був його вибір і тільки так». Тобто голова Комітету від слуг вважає, що військовослужбовцям-контрактникам пільги не потрібні", - пише Фріз.

За її словами, фракція Європейська Солідарність має зауважити, що подібні заяви неприпустимі, і Третьякова має вийти з публічними вибаченнями перед воїнами-контрактниками.

"Економія на військовослужбовцях та ветеранах закінчується появою російських триколорів на вулицях наших міст. Перегляд пільг військовослужбовцям в такий спосіб наносить руйнівного удару по обороноздатності держави, мобілізаційних планах, моральному стану захисників", - пояснила Фріз.

На її думку, такі заяви лише підкреслюють плани влади щодо капітуляції та припинення боротьби за суверенітет та територіальну цілісність держави.