Росія цілеспрямовано працює над тим, аби розвалити ЄС, - Фельштинський

У російській зовнішній політиці нині переважають дві стратегічні установки: розвал ЄС та послаблення й розкол НАТО

Про це американський політолог та історик Юрій Фельштинський заявив під час бесіди з Діловою столицею, передає Еспресо.TV.

"Тому Росія підтримує ультраправі і ліві рухи, які виступають за вихід з ЄС. Ця тенденція зараз на підйомі. Судячи з результатів останніх виборів до Європарламенту, праві партії серйозно посилили свої позиції. Кремль намагається довести рівень правих партій в Європарламенті до настільки серйозного рівня, щоб вони змогли проголосувати за вихід своїх країн з ЄС", - зазначив він.

Читайте також: Віталій Портников: Кремлю потрібен крах України 

На думку вченого, такий союз правих і лівих є "основною опорою Путіна в Європі", своєрідним "П'ятим Інтернаціоналом, який утворює Кремль".

Ще одніє загрозою єдності ЄС він назвав невпинну еміграцію росіян.

"Завдяки ринковій економіці й відкритості кордонів мільйони російських громадян з російськими паспортами виїхали за кордон, але продовжують при цьому дивитися російське пропагандистське телебачення, займати абсолютно пропутінську позицію. З цією тенденцією ми маємо жити в найближчі 10-20 років. Це велика небезпека, яку не можна недооцінювати. По суті мова йде про впровадження російської агентури в західне співтовариство, про створення багатомільйонної п'ятої колони". - наголосив Фельштинський.