У Якутську відбувся пікет на підтримку шамана, який йшов виганяти з Кремля Путіна

У російському місті Якутськ відбувся пікет на підтримку шамана Олександра Габишева, який йшов до Москви виганяти президента Росії Володимира Путіна

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Пікетувальники виступили проти переслідування Габишева, вони не згодні з порушенням кримінальної справи і результатами медичної експертизи, яка визнала шамана неосудним.

Як повідомила одна з організаторів заходу, активістка і депутат Державних зборів Якутії Сулустаана Міраан, пікетники не дивлячись на холод, стояли з плакатами майже дві години. Серед гасел були "Я / Ми Шаман" і "Ні каральній медицині".

Учасники акції наполягають на тому, що у Габишева, згідно з конституцією, є право на свободу совісті та віросповідання, а також право на висловлювання своїх думок про політичну та економічну ситуацію в країні.

"Я розраховувала, що вийде чоловік 20-30, сьогодні холодно і випав сніг. Але головне, у людей зараз є велике побоювання, вони бояться переслідування з боку влади і правоохоронних органів. Як організатор, я вважаю акцію успішною, люди йшли-приходили, але всього було близько 200. Це можна перевірити за кількістю підписів на підтримку шамана, які ми зібрали", – розповіла Міраан.

Вона додала, що найближчим часом має намір подати заявку на проведення великого мітингу. Активістка впевнена, що зіткнеться з труднощами при узгодженні акції, оскільки чиновники довго видавали дозвіл на проведення пікету, постійно пропонуючи їй перенести акцію на околицю міста.

У МВС регіону виданню заявили, що затримань на акції не було. За офіційними даними відомства, в пікеті взяли участь 45 осіб.