Делегація КНДР заявила про невдачу ядерних перемовин зі США

Представники делегації Північної Кореї заявили про припинення ядерних переговорів із Сполученими Штатами невдовзі після їхнього відновлення у Швеції в суботу, 5 жовтня 2019 року

Голова делегації КНДР Кім Мен Гіл наголосив, що США не виправдали очікувань Пхеньяна, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

"США пробудили очікування, заявивши про такі пропозиції як гнучкий підхід, нові методи та креативні рішення, але вони дуже розчарували і загасили наш ентузіазм щодо проведення переговорів, бо нічого не запропонували", - зазначив керівник північнокорейської делегації.

Це була перша зустріч представників обох країн на робочому рівні після домовленості президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина про відновлення переговорів стосовно ядерної програми Пхеньяна у червні цього року.

За словами державного секретаря США Майк Помпео, на переговорах у Швеції потрібно було виконати великий обсяг роботи, аби спробувати вийти з глухого кута.

Своєю чергою американське зовнішньополітичне відомство заперечує нібито неефективность проведеної учора зустрічі.

"Перші коментарі делегації КНДР не відображають змісту або духу сьогоднішньої восьмигодинної дискусії", - заявила речниця Держдепу Морган Ортагус у неділю, 6 жовтня.

Представниця Держдепу наголосила, що американська сторона представила креативні ідеї та провела "гарні дискусії" зі своїми північнокорейськими колегами. За її даними, сторони обговорили важливість більш інтенсивних контактів для розв'язання суперечливих питань, пов'язаних з північнокорейською ядерною проблемою.

У Держдепі визнали, що "неможливо за одну суботу подолати наслідки 70 років війни, а також ворожості на Корейському півострові".

Вашингтон запропонував провести через два тижні ще одні переговори у Стокгольмі.

Однак, Гіл запропонував відкласти проведення перемовин до грудня.