У Дніпрі поряд з будівництвом метра обвалився асфальт й просів гуртожиток. Студентів евакуювали

Близько 16:00 у суботу, 5 жовтня 2019 року, під будівлею гуртожитку №2 НТУ "Дніпровська політехніка" у місті Дніпро обвалився асфальт, сам будинок - просів

Завдяки своєчасній евакуації понад 200 осіб вдалося врятувати, усіх їх переселили до гуртожитка №1, передає Еспресо.TV з посиланням на місцеве видання Інформатор.

При цьому ніхто не постраждав, в будівлі відключено всі комунікації.

Для того щоб будинок остаточно не зруйнувався, яму, яку розкопали метробудівники, для прокладки комунікацій, засипали піском. Також той провал, що утворився безпосередньо під гуртожитком, залили бетоном. Для безпеки жителів Дніпра дорогу і тротуар перекрили, до місця аварії нікого не підпускають.

На місці чергує Нацполіція.

Відомо, що під будинком знаходиться бомбосховище.

"Було встановлено обвалення грунту приблизно 2х3 метра з пошкодженням частини будівлі гуртожитку. Було прийнято низку невідкладних рішень. Заборонено перебування в гуртожитку. Огороджено територія в радіусі 70 м", - розповів начальник 1-ої державної пожежно-рятувальної частини 8-го загону, капітан служби цивільного захисту Микола Білий.

Пізно ввечері зібралася комісія з надзвичайних ситуацій. Їй належить з'ясувати можливі причини аварії. Однією з них можуть бути роботи по перенесенню комунікацій. Справа в тому, що 6 місяців поспіль на перетині проспекту Гагаріна та Яворницького залишалася розкопаною ділянка тротуару, яку 5 жовтня залило водою. Фінальне засідання комісії пройде вранці у неділю, 6 жовтня, після чого будуть озвучені остаточні рекомендації.

Повідомляється, що з проблемою просідання будівлі місцеві жителі зверталися до міськради ще влітку.

"У нас надзвичайна ситуація. Поки складно визначити можливі причини. Важко говорити про це, є загроза обвалення будівлі. Тому давайте наберемося терпіння і, доки не будуть прийняті відповідні рішення фахівців, прохання: не направлятися сюди. Я зараз займаюся тим, що намагаюся сюди нікого не пускати, бо усі не розуміють важливості того, що відбувається. Завтра проспект буде перекрито. Ми не розуміємо, як далі буде розвиватися ситуація", - повідомив учора ввечері міський голова Дніпра Борис Філатов.

Також мер вивловив свої міркування щодо причин надзвичайної події.

"В принципі причина теоретично зрозуміла: критична зношеність всієї інфраструктури в країні, її невідповідність погодним умовам, які кардинально змінилися (те про що я казав усюди, усім і вже тисячу разів)".