Екснардеп Пашинський назвав свій арешт політичним переслідуванням і показовою розправою

Екснардеп від "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив, що його арешт є показовою розправою з боку чинної влади

Про це Пашинський заявив у залі Печерського райсуду після ухвали рішення про його арешт, передає Еспресо.TV.

"З того, що ці судді перестали бути суддями, а стали ляльками, ми бачимо, що за останні 100 днів це все повертається дуже-дуже швидко. Але я сподіваюся на себе, на нас усіх, на вже інше суспільство, що ми цього більше не допустимо. Тому що це не просто ганьба, це така розправа, щоб показати, що вони все можуть", - сказав Пашинський.

Екснардеп наголосив, що його арешт заздалегідь публічно анонсував ексзаступник голови Адміністрації президента України часів Віктора Януковича.

"Це публічна інформація, коли пан Портнов отанні два дні розказував усім, що мене чекають у СІЗО і що я там буду", - сказав Пашинський.

Рішення про арешт Пашинський назвав "класичним політичним переслідуванням".

"Це класичне політичне переслідування. Вони порушили всі норми КПК. Ми з вами стали свідками, коли три гілки юстиції, а саме слідство - це ДБР, яке стало кишеньковим органом пана Портнова, прокуратура, яка за пана Рябошапки дуже швидко теж перетворюється на кишенькову, але найнеприємніше - коли остання гілка влади - судова - сьогодні нам продемонструвала, що вона працює у цій кримінальній спайці. Вони на мені хочуть показати всім, як вони чинитимуть. Вони думають, що посадивши мене в тюрму, вони залякають моїх друзів, соратників і весь український народ", - додав Пашинський.