Клименко про зарплати в поліції: "Це не той рівень, який ми б хотіли"

Проте зарплати вищі, ніж були до реформи Національної поліції

Про це новий очільник поліції Ігор Клименко розповів в інтерв'ю Lb.ua

"Ми не встигаємо за зарплатами, які ростуть в "народному господарстві". Старт сержанта Національної поліції України становить 9 тис. грн. З цього року підвищили зарплату оперуповноваженим - їх оклад в районі 11 500-12 500 грн. Це не той рівень, який ми б хотіли, хоча і куди кращий, ніж був до реформи", - зазначив Князевич.

За його словами, також існує можливість для поліцейських отримати житло на пільгових умовах: 60% його вартості оплачує сам поліцейський, 40% компенсує Нацполіція.

"Ще один дуже важливий напрям, яке, я впевнений, дасть змогу радикально поліпшити ситуацію - так званий перший мотиваційний пакет МВС - можливість отримання житла поліцейським на умовах пільгового фінансового лізингу. Ця програма, якою може скористатися кожен співробітник. Суть така: поліцейський платить близько 60% вартості житла, Нацполіція компенсує до 40% місячного платежу (по 5% у разі народження кожної дитини і по 10% за кожні наступні 5 років служби). Також Нацполіція оплачує всі відсотки по кредиту та інші витрати на його обслуговування", - пояснив він.

Повідомляється, що наразі за цією програмою вже 380 сімей поліцейських отримали окреме житло.