Росія сподівається на пом'якшення санкцій, тому почала гру, - Яременко

Голова парламентського комітету у закордонних справах заявив, що влада згодна на вибори на Донбасі найближчим часом, але тільки при виконанні певних передумов

Про це Богдан Яременко повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ми однозначно заявили про свою позицію, і президент про це говорив. Ми згодні на вибори найближчим часом, але тільки при виконанні певних передумов: вибори на всій території України, за українськими законами і після забезпечення умов безпеки для їх проведення. Якщо Росія готова до конструктивних дій і разом ми зможемо забезпечити все до грудня – буде чудово, якщо на Новий рік ці території повернуться до складу України", - сказав нардеп.

На думку Яременка, Росія може вивести свої війська, своїх найманців, це "справа кількох тижнів". 

"Далі туди повернеться українська влада, яка зможе досить швидко відновити там український правопорядок. Тобто, при бажанні РФ все можна зробити досить швидко", - вважає парламентар.

Він зауважує, що команда влади намагається бути оптимістами, адже, продовжуючи заперечувати свою участь у війні на Донбасі, заперечуючи, що є учасником Мінських угод, РФ пішла на їх виконання в частині обміну "35 на 35".

"Це моя особиста думка. Донбас дорого обходиться Росії, у них є певні надії на полегшення режиму санкцій, і тому вони почали цю гру. Наскільки далеко вони готові зайти, я, звичайно, не знаю. І довіри до них немає. Тому ми будемо рухатися маленькими кроками, але тільки час покаже, наскільки ми зможемо довіряти Росії", - додав Яременко.

Разом з тим, він наголошує: "Але мова не йде про те, щоб злитися в братській любові з РФ, а про те, щоб мати довіру до них на переговорах, бути впевненими, що вони виконають те, що обіцяють. Ось до цього ми намагаємося прийти маленькими кроками".