Це підстава: впійманий на допінгу боксер вважає, що його прибрали зі шляху Усика

Нідерландець Тайрон Спонг, якого впіймали на допінгу перед боєм з українцем Олександром Усиком, заявив про маніпуляції з його пробами

Про це повідомляє BoxingScene.

Спонг, який повинен був битися з Усиком 12 жовтня у Чикаго (США), однак провалив тест на допінг, заявив, що категорично не згоден з результатами аналізів VADA (Волонтерської антидопінгової асоціації).

"Це підстава. Я повністю заперечую, що я користувався будь-якими препаратами, згаданими VADA. Я просив про відкриття допінг-проби В. Це відбуватиметься у якійсь іншій лабораторії, я сам її виберу. Тиждень тому я також проходив тестування після запиту від боксерської комісії Іллінойсу. Воно показало, що я чистий", - запевнив Спонг.

За словами нідерландського боксера, він доводитиме свою правоту та має намір судитися із промоутерською компанією Matchroom, яка організовує бій.

"Matchroom, я прошу вас відкрито визнати, що кілька днів тому моя проба не виявила будь-яких речовин, які впливають на продуктивність. Це все якісь маніпуляції, щоб зняти мене з поєдинку. Я сам погодився на тестування від VADA, адже у мене немає нічого, що можна приховувати. Я не зможу залишити це так просто. Я використовую всі юридичні можливості, включаючи вимогу про відшкодування завданої шкоди", - сказав Спонг.