Прокуратура відновила провадження щодо нападу на журналіста "Схем" Ткача на весіллі сина Луценка

Прокуратурою Київської області скасовано рішення про закриття провадження за фактом спричинення тілесних ушкоджень журналістам

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київщини.

"Прокуратурою Київської області 7 жовтня 2019 року скасовано постанову слідчого прокуратури області від 08.05.2019 року про закриття кримінального провадження за фактом спричинення 15.09.2017 року тілесних ушкоджень журналістам на території одного із заміських комплексів працівниками Управління державної охорони за ч. 2 ст.345-1 КК України", - йдеться у повідомленні.

Подальше досудове розслідування доручили слідчим ДБР у Києві.

Нагадаємо, 7 жовтня стало відомо, що прокуратура закрила провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності журналісту "Схем" Михайлу Ткачу на весіллі старшого сина ексгенпрокурора Юрія Луценка.

У ніч на 16 вересня 2017 року у ресторанному комплексі у Козині святкували весілля сина генпрокурора Юрія Луценка.

Під час зйомок на в’їзді до комплексу знімальна група демонструвала журналістські посвідчення співробітникам Управління державної охорони. Але, коли з закритої вечірки зібрався виїжджати тодішній президент України Петро Порошенко, двоє представників УДО застосували фізичну силу до журналіста Михайла Ткача та оператора Бориса Троценка, щоб перешкодити зйомці виходу і виїзду президента.