У Києві презентували сучасний БТР "Отаман-3"

У Міжнародному виставковому центрі у Києві проходить масштабна виставка новітнього озброєння української армії

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

Зокрема сьогодні презентували нову бронемашину "Отаман-3".

Багатотонна машина скоро поїде на Схід України і буде боронити нашу землю разом з військовими. 

"Величезна та багатотонна – це основні її характеристики. Вона дійсно доволі крупна та важка. Що це означає? По-перше, вона важка, бо в неї доволі товста броня. Для сучасного бронетранспортера мінімально можливий рівень – це 4-й рівень по Stanag (відповідність стандартам НАТО, - ред.). Такий рівень можна досягнути, тільки використовуючи доволі товстий сталевий корпус і керамічні пластини. Тобто, по-перше, машина добре захищена" – розповів начальник відділу розвитку Сергій Вілков.

Як зауважив експерт, другою важливою особливістю бронетранспортера є те, що він високий.

"Чому вона така висока? Тому що в неї є повноцінний протимінний захист. Якщо раніше для БТР протимінний захист вважався не обов'язковою властивістю, зараз БТР - це машина, яка потрапляє в бій. Старі машини мали лише довезти солдатів до лінії фронту, там їх висадити та поїхати назад. Сучасний БТР потрапляє на поле бою. Тому протимінний захист – це обов'язково", - наголосив Вілков.

Він пояснив, що "Отаман-3" має високу посадку, багатошарову підлогу та протимінний захист.

"Ця машина також має відповідну вогневу потужність. Тут поставлений український бойовий модуль "Парус" виробництва КБ "Морозова", - додав начальник відділу розвитку.

Машина маневрена, для неї отримали справжній воєнний, сертифікований по НАТО двигун німецького виробництва. У машині є відеонагляд та інші "розумні прилади". У ній вміщаються 9 людей. 

Наразі новий БТР готовий для віддачі на випробування.