8 відділень замість 27: уряд скоротив держапарат в сфері юстиції

Прем'єр-міністр розповів про зміни в держапараті в сфері юстиції та створення нового інтегрованого органу

Про це Олексій Гончарук повідомив під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Ми сьогодні почали скорочення державного апарату в сфері юстиції. Сьогодні з 27 головних територіальних відділень управління ми скоротили до 8. Тепер вони будуть міжтериторіальними, тобто стане менше начальників. Сподіваюсь, буде більше толку від цієї роботи", - зазначив прем'єр.

Він наголосив на оптимізації роботи.

"Кожен раз ця мережа ставатиме більш ефективною. Будуть оптимізовані в тому числі і її функції, але для цього потрібен певний час і внесення змін до окремих процедурних документів", - розповів Гончарук.

Прем'єр зауважив, що те, яка область буде стосуватись якого конкретно територіального управління, можна буде подивитися на сайті. Головна логіка – це підвищення керованості і зменшення кількості керівників до того, щоб оптимізувати структуру.

Також було прийнято рішення про надання статусу міжтериторіального департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. 

"Ми створили такий собі інтегрований орган всередині Національної поліції, який дасть можливість в регіонах працювати людям, які будуть підпорядковуватись безпосередньо Києву, а не окремим керівникам головних управлінь Нацполіції в областях на місцях. Це певною мірою експеримент, але ми сподіваємось, що він дасть можливість оперативніше реагувати на ті виклики, які у нас є, і ефективніше боротися з організованою злочинністю", - пояснив він.

Також уряд зробив крок до об'єднання мереж ЦНАПів. 

"Ми не будемо витрачати кошти платників податків, щоб плодити ці мережі. Ми їх оптимізуємо. Сервісні центри МВС, ЦНАПи, прозорі офіси Міністерства соцполітики і інші подібні майданчики, які утворювалися по регіонах, будуть оптимізовані в одну мережу. Бо очевидно мета в них у всіх одна – надавати послуги населенню", - додав Гончарук.