Газпром може відновити прямі поставки газу Україні з 2020 року, - Коболєв

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що "Газпром" із 1 січня 2020 року може зробити постачання газу українським споживачам напряму у разі підписання договорів за правилами ЄС

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Газпрому ніщо не заважає почати постачання газу українським споживачам в будь-який момент часу. Як тільки у нас будуть підписані договори про приєднання, і як тільки ми впровадимо європейські норми роботи ринку газу, Газпром зможе прийти на цей ринок і поставляти в такій кількості газ споживачам, як вони забажають. Більш того, вони можуть робити це досить ефективно, якщо їх ціни будуть дешевшими, ніж у європейських постачальників", - заявив Коболєв.
 
ВІн додав, що небажання виконувати чинний контракт - це політичне питання. Коболєв допускає, що після закінчення дії контракту російська компанія знову може вийти на український ринок, якщо запропонує споживачам більш цікаву ціну.
 
"Я не здивуюся, якщо 1 січня ми побачимо "Газпром експорт" постачальником газу для великих українських споживачів, підприємств різної сфери", - резюмував Коболєв.