ЗМІ: Викривач Трампа був пов'язаний із кандидатом від демократів

Розвідник, який подав скаргу на розмову лідерів США та України, мав зв'язок із одним із кандидатів у президенти на виборах 2020 року від Демократичної партії

Про це заявив генеральний інспектор розвідувального співтовариства США Майкл Аткінсон у Конгресі 4 жовтня, повідомляє "Washington Examiner" із посиланням на свої джерела.

"Генеральний інспектор сказав, що (інформатор) працював або мав якісь професійні відносини з одним із демократичних кандидатів", – сказало одне обізнане джерело.

"Генінспектор сказав, що викривач мав професійні відносини з одним із кандидатів 2020 року", – сказало інше джерело.

"Аткінсон сказав, що інформатор розкрив, що він був зареєстрованим демократом і що у нього раніше були робочі стосунки з нинішнім кандидатом у президенти від Демократичної партії 2020 року", – повідомив іще один співрозмовник видання.

За словами трьох співрозмовників, Аткінсон не ідентифікував кандидата від Демократичної партії, з яким у інформатора був зв'язок.

Неясно, якими були робочі чи професійні стосунки між ними.

У листі від 26 серпня генінспектор розвідувального співтовариства США повідомив, що анонімний інформатор про тиск Трампа на Україну показав "деякі ознаки суперечливого політичного ухилу на користь конкуруючого політичного кандидата".

Однак Аткінсон зазначив, що це не змінило його рішення про те, що скарга заслуговує довіри, особливо з урахуванням іншої отриманої інформації.