Формула Штайнмаєра буде введена тільки після підписання закону про особливий статус Донбасу, - Зеленський

Президент України Володмир Зеленський заявив, що формула Штайнмаєра набирає чинності, після підписання нової редакції закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"

Про це президент Володимир Зеленський сказав, відповідаючи на питання журналістки  Еспресо.TV під час пресмарафону у Kyiv Food Market.

"Впровадження формули "Штайнмаєра" не відбулося, ще раз кажу вам і суспільству, це може відбутись лише в законі про особливий статус. Формула набирає чинності, коли набирає чинності Закон,такий порядок, він не набирає чинності після того, як він буде в Раді та проголосований, а тільки після підпису президенту України, тому казати, що впровадження відбулось, некоректно" - сказав Зеленський.

Він також додав, що у Мінських угодах ще є відведення сил, які він не може собі дозволити, хоча вони там прописані. 

 "Ситуація цікава, наче там підписано, підписали люди людини, яка зараз ходить і каже "Аяяй". Я, як, Ван Дам в такому конкретному шпагаті знаходжусь, роблю все, що можу в цих рамках, виходжу з них як можу, відвожу там,  де можу забезпечити безпекову ситуацію," - додав президент.

Він також зазначив, що він разом із суспільством готовий відповідати за життя громадян.

 "А коли мені скажуть: "Далі, Володя Зеленський по Мінську йди" я тоді прийду до вас, до суспільства і скажу: "А зараз, шановне суспільство, давайте всі разом сядемо на шпагат і разом будемо відповідати за кожне життя, яке ми зараз втрачаємо, чи будемо втрачати" - підсумував президент.