Пов’язаних з Джуліані спонсорів кампанії Трампа заарештували за порушення виборчого законодавства, - ЗМІ

У США заарештували бізнесменів, вихідців з СРСР, Лева Парнаса та Ігоря Фрумана, яких пов’язують із особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Бізнесменів, які були спонсорами Республіканської партії та виборчої кампанії Дональда Трампа, заарештували за звинуваченнями у порушенні правил фінансування виборчої кампанії.

У травні Джуліані назвав обох бізнесменів своїми клієнтами. За даними The Wall Street Journal, саме Фруман і Парнас познайомили Джуліані з кількома колишніми та чинними високопосадовцями з української прокуратури для обговорення "справи Байдена".

Раніше український бізнесмен Ігор Коломойський у інтерв’ю програмі "Схеми: корупція в деталях" назвав Фрумана і Парнаса "аферистами", пообіцявши "вивести на світло боже".

Після виходу інтерв'ю з Коломойським Джуліані звинуватив українського бізнесмена у наклепі щодо громадян США і заявив, що порадив своїм клієнтам cудитись.

Associated Press стверджувало, що Ігор Фруман і Лев Парнас намагалися вплинути на зміну керівництва НАК "Нафтогаз України". За даними видання, підприємці разом із нафтовим магнатом Гаррі Сарджентом III нібито стояли за спробою змінити голову правління Нафтогазу Андрія Коболєва на вихідця з Росії громадянина США Андрія Фаворова.