"Ми ще не готові": Зеленський заявив, що декриміналізація марихуани "не на часі"

Президент Володимир Зеленський розповів про своє ставлення до легалізації канабісу

Про це він заявив під час пресмарафону, передає Еспресо.TV
 
"Зараз не йдеться про легалізацію канабісу, але я знаю, що багато людей хочуть займатися цим бізнесом в Україні. Але ми можемо розглядати це лише після того, як ми будемо знати, що ми дійсно говоримо про медичну марихуану, тому коли будуть відповіді на всі ці питання,"- сказав президент.
 
Він зазначив, що це дуже гострі питання і не хоче, щоб завтра сказали, що ми всім дозволили займатися наркотиками.
 
"Навіщо нам це? У нас дуже багато проблем. Мені здається так, що ті, хто хочуть - потерплять," - заявив Зеленський.
 
На питання журналістки, чи є уже законопроєкт про легалізацію, президент відповів, що не бачив, зарєстрованого закону від партії "Слуга Народу" і зазначив, що це не пріоритетне питання.
 
"Я гадаю, що це не на часі. Не зараз, це не пріоритет. Ми не виписали всі ризики, з цим пов'язані. Ми не знаємо, чи готове наше суспільство. Нас не треба порівнювати, наприклад з Канадою, де це можна. Ми ще не готові," - сказав Зеленський.
 
Президент сказав, що наразі держава бореться із наркоманією і якщо,це не буде проблемою, можна повернутись до цього питання.
 
"Ми, навпаки, боремося з наркотиками. Якщо у нас завтра не буде великої кількості наркоманів, людей, які хворі. Не хочу їх теж ображати. Якщо ми це поборемо, якщо все буде чисто, тоді ми можемо повернутись до цієї справи, тільки тому що, якщо у суспільства буде таке питання - тоді окей", - сказав Зеленський.
 
Нагадаємо, що законопроєкт був зарєстрований, ще у минулому скликанні Ради. Це була реакція на електронну петицію.