"Він свободна людина": Зеленський відповів на питання щодо впливу Портнова в Україні

Президент України заявив, що не стежить за Портновим і не спілкується з ним

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час пресмарафону, передає Еспресо.TV.

"Консультацій (з Портновим,- ред.), впевнений, ніхто не проводить. Чи хтось з Офісу зустрічався, не можу сказати. Просто немає такої інформації. Портнов не має відношення до ОПУ і нашої влади. Що він робить, як він живе і які в нього справи – він самостійна людина. Я дійсно не знаю. Чи він міг повернутися до України, чи мав право? Наприклад, Саакашвілі не мав права, бо не мав паспорту. Ми видали паспорт, повернули громадянство, він повернувся. Мені здавалось, що це правильно. Пан Портнов, чи він фігурує в якійсь справі, чи він в розшуку, я запитав, мені сказали, що, напевно, ні. Він громадянин України, він свободна людина, ну мені так здається", - зазначив Зеленський. 

Президент також зауважив, що повернення Андрія Портнова в Україну не пов'язано з його перемогою. 

"Чи слідкую я за його діяльністю? В інтернеті. І кожен раз запитую: а що це відбувається, якісь там справи кримінальні в ДБР реєструються і таке інше", - повідомив він.

Зеленський також додав, що не спілкується з Портновим і не "працює його калькою", тому не знає, чому його заяви дублюють заяви ексзаступника голови Адміністрації Януковича.