"Ви ж журналіст!": Зеленський вступив у суперечку щодо розведення військ у Золотому і Петрівському

Президент України, відповідаючи на питання журналістки, наголосив, що вона просить розповісти про те, про що він не повинен говорити

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час пресмарафону, передає Еспресо.TV
 
Ставлячи запитання президенту, журналістка зазначила, що умовою для розведення військ є повний і цілковитий режим тиші протягом 7 днів. Поки шостий рік триває війна, і такого не було жодного дня, наголосила вона.
 
Зеленський у відповідь заявив, що це неправда.
 
"В Станиці Луганській ми домовились, що не буде стрільби", - зауважив президент.
 
"Я кажу про всю лінію фронту", - уточнила журналістка.
 
У відповідь президент наголосив, що розведення сил не проходить по всій лінії фронту. 
 
- Ми ж предметно повинні з вами говорити, ви ж журналіст! Ми відводимо тільки там, де виконано завдання. Ви правильно сказали: 7 днів тиші в тому чи іншому пункті, про який була домовленість. Про Станицю Луганську була домовленість, було витримано 7 днів тиші, і було після цього почато розведення. В Золотому є розведення?
- Немає розведення, власне до цього я маю запитання. 
 
- А Петрівське?
 
- Петрівське зараз окуповане.
 
- Там, де ланка розведення, там степ. Я поважаю кожного журналіста, але коли ви такі питання ставите президентові, ви повинні знати, що я глибоко розумію, про що я говорю. В Петрівському, в окупованому, де розведення, там немає жодної людини. Там немає людей просто. Це степ. Питання до вас: чи минуло там 7 днів і не було пострілів?
 
- Не минуло. Власне того і стосувалося моє запитання.
 
- В Петрівському?
 
- Так.
 
- Минуло. Чесно? Але ми будемо розводити тільки дві ланки. 
 
- Але воно на черзі.
 
- Ні, Петрівське і Золоте. Немає такого, що Золоте, а потім Петрівське. Ми сказали: ми готові. Про два пункти ми говорили. І тому ми не розводимо, бо в Золотому були постріли. Ось і все. А в Петрівському немає людей. Дивіться, ви ж професіонал. Люди, наші жителі, українці, повинні знати, як воно є. Немає в Петрівському небезпечної ситуації, немає там, де ми розводимо, наших людей. Цивільних. І ви повинні розуміти.
 
- Ну як же немає? В буферній, "сірій" зоні проживають люди, хто їх буде захищати? 
 
- В Золотому і Петрівському знаходяться наші військові, поліція, розвідка, які повинні забезпечити безпеку. Знаєте, в чому проблема? Ви запитуєте речі, про які я як президент не повинен вам говорити. Тому що коли я вам відповім на ваше питання, це все буде знати й інша сторона. Якщо вам не вистачає того, що я вам кажу – там є поліція, там є СБУ, ви розумієте, на що я вам натякаю? 
 
- Я розумію, так.
 
- Я боюсь що розуміють всі, окрім вас зараз.
 
Після цього інші журналісти почали ставити свої питання.