"Йди добровільно, кров не проллється": шаман Габишев звернувся до Путіна та пообіцяв продовжити рух у Москву

Якутський шаман Олександр Габишев, якого російські силовики затримали на шляху до Москви, коли той ішов "виганяти" президента РФ Володимира Путіна, пообіцяв продовжити свій шлях до мети разом із групою однодумців

Про це Габишев заявив у інтерв'ю "Якутия.Инфо".

"Незалежно від якихось судових результатів план дій - тільки йти на Москву та завершити похід у 2021 році", - сказав Габишев, якого після утримування проти його волі у психіатричній лікарні відпустили під зобов'язання про невиїзд.

При цьому Габишев зазначив, що відчув на собі повернення радянської каральної психіатрії.

"У повній мірі, звичайно, це зараз у самому розквіті, пізній СРСР", - сказав Габишев.

Шаман-воїн додав, що зібрав загін однодумців, разом із яким долетить або доїде до місця, де його затримали, після чого продовжить шлях пішки.

Крім того, Габишев звернувся до Путіна, якого вважає "демоном", закликавши його добровільно піти з посади.

"Йди, Володимире Володимировичу, добровільно у відставку, це буде благо для Росії, для Якутії, для  всього світу. І ніхто вас не чіпатиме, жоден волос з вас не впаде, жодна крапля крові не проллється. Мститися - гріх. Прощення. І тобі, якщо добровільно підеш, демону, - прощення. Я все одно вважаю вас демоном. Я особисто вас охоронятиму, щоб безпека була. Жоден земний суд вас не має судити, я за цим прослідкую обов'язково. Вас судитиме сам Бог, Небесний суд. А як воно відбувається, нам невідомо. Живіть спокійно, чекайте на Суд небесний", - сказав Габишев.