Суд дозволив ГПУ вилучити в Офісу президента документи щодо Іловайської трагедії

Слідчий суддя надав дозвіл на тимчасовий доступ і вилучення в Офісі президента України документів, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року в районі Іловайська

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Нагадуємо, що Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки", - йдеться у повідомленні.

У зазначеному кримінальному провадженні досліджуються обставини Іловайської трагедії, а також причини та наслідки, за яких відбулися ці події.

"У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні буде забезпечено всебічне та неупереджене дослідження всіх обставин прийняття рішень щодо планування та проведення у серпні 2014 року бойової операції в районі міста Іловайськ", - уточнили в ГПУ.

Нагадаємо, 18 серпня 2014 року підрозділи АТО, здебільшого добробати, взяли під контроль більшу частину Іловайська, проте 23-24 серпня після вторгнення російської регулярної армії українські підрозділи потрапили в оточення. Представники РФ пообіцяли надати коридор для виходу українських військових, проте 29 серпня після того, як українські військові почали рухатися за погодженими маршрутами, окупанти розстріляли колони на марші.

За даними українських правоохоронних органів, загалом у боях під Іловайськом загинули 366 бійців українських бійців, ще 158 вважають зниклими безвісти.