У Києві відбувся ексклюзивний концерт японської флейти "Шякухачі"

8-го жовтня відбувся концерт майстра японської флейти "шякухачі" Іріе Йосуке

Захід відбувся у Київському академічному драматичному театрі на Подолі, а послухати японського виконавця зібралося більше 250-ти гостей, серед них - Почесний патріарх Української православної церкви Філарет та Посол Японії в Україні Такаші Кураі.

"Японська бамбукова флейта "шякухачі" має дуже довгу історію. Хоча в Україні поки що не дуже близько знайомі з цим музичним інструментом, насправді є і серед українців майстри, які володіють грою на цій флейті. Специфічне звучання флейти "шякухачі" доволі відрізняється від звичної усім західної музики, і я сподіваюся, що сьогодні Ви отримаєте насолоду від такого унікального концерту», - звернувся Посол Кураі до слухачів у своїй вітальній промові.

У репертуар, ретельно дібраний музикантом для виступу у Києві, увійшли різноманітні твори: від традиційних японських композицій до сучасних пісень з японських анімаційних фільмів. Така добірка, а також майстерне виконання музичних творів дуже припали всім до душі, тому наприкінці концерту вдячна глядацька зала вибухнула бурхливими оплесками.