"Драматичні історії реальних людей": Режисер з Донецька зняв фільм "Поїзд "Київ – війна"

Документальний фільм має на меті створити суспільний діалог заради об'єднання країни

Про це повідомила кореспондентка Еспресо.TV.

Сам фільм буде повнометражним документальним. Це історія рейсу "Київ – Костянтинівка", який щодня долає шлях від мирної території до прифронтової зони. Цей проект має велику соціальну складову. У фільмі торкаються дуже делікатних тем для обговорення. За словами авторів проекту, мета цього фільму – створення суспільного діалогу заради об'єднання країни.

Саму картину знімали протягом серпня-вересня цього року. До медіа-кампанії цього фільму долучили чиновників, військових, волонтерів, переселенців та інших. Вони обговорюватимуть гарячі теми щодо повернення Донбасу, проблем військовослужбовців, проблем переселенців, а також щодо програм міжнародної підтримки.

"Ідея проекту виникла з того, що я сам з Донецька, я поїхав з Донецька ще задовго до початку війни, але в мене частина родина лишилась там жити. В 2014 році їх також зачепила війна, моїх родичів, моїх друзів. Дуже багатьох людей я зустрічав, вони були змушені їздити між Києвом та Донбасом. Я досить багато часу проводив на київському вокзалі і на вокзалі в Костянтинівці. Допомагав переселенцями, тоді зародилась ідея фільму", - поділився режисер Корній Грицюк.

Він розповів, що команда фільму ходила по поїзду, шукала цікаві драматичні історії, які мають почути інші люди.

"Мені б хотілось, щоб цей фільм якомога більше людей подивились саме в України, на окупованих територіях, можливо щоб через інтернет його подивились в РФ. Війни всюди однакові, але цей проект занурюватиме глядача в український бекграунд, в українське підґрунтя. Тому я думаю, по-перше, це буде цікаво нашій країні", - додав режисер.