"Відвал мозку" та "хочеться притиснути до грудей і пожаліти": Facebook не утримався від реакції на пресмарафон Зеленського

10 жовтня президент України Володимир Зеленський провів пресмарафон, який тривав понад 14 годин: це стало світовим рекордом

Соцмережі не утримались від критики, компліментів, фотожабів та жартів щодо самого гаранта, журналістів, питань та формату проведення заходу.

Журналіст Сергій Іванов опублікував стару світлину з акторського минулого президента і зазначив, що саме так Зеленський виглядає після пресмарафону.

Журналістка Наташа Влащенко заявили, що це було "круто", що питання були цікавими та нецікавими, що їй подобаються "живі" люди.

Ексвіцепрем'єр Павло Розенко розкритикував досягнення "найдовша у світі пресконференція" і сказав, що "все починається  з підлабузництва оточення, треба сподобатись шефу".

Дмитро Золотухін порівняв формат із картиною Да Вінчі "Таємна Вечеря Христа".

 Екснардеп Мустафа Найєм зазначив, що такий формат - це урок відкритості, на який чекали журналісти від попередніх президентів.

Прессекретарка Зеленського Юлія Мендель подякувала всім за цей захід.

Телеведуча та журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва написала, що прихильники президента не можуть після марафону сказати, що він не впливає чи не розуміє, "просто він самовпевнено вірить, що робить усім краще". 

 Шеф-редакторка інтернет-видання "Детектор медіа" Наталія Лигачова написала, що знімає шляпу перед Володимиром Олександровичем, адже "витримати таке - це взагалі неймовірно".

Політолог Володимир Фесенко розповів, що "пресмарафон вдався на славу й навряд чи тепер хтось скаже, що Зеленський боїться журналістів".

Андрій Капустін назвав кнференцію "відвалом мозку" та зазначив, що президент "недорікуватий".

 

Журналіст та публіцист Сергій Руденко поцікавився, чи можна вже вмикати телевізор із сподіванням, що там вже немає Зеленського і "голодні ігри" завершились. 

Волонтер Ірина Прудкова пожартувала: "Відпустіть Зеленського. Майте совість. Хочеться пригорнути його вже до своїх грудей і пошкодувати".

Журналіст та телеведучий Юрій Фізер назвав пресмарафон "брейн-рингом". 

 Політолог Юрій Романенко висловився, що "ось такий він другий медійний Сталінград. Перший, хто забув, відбувся на стадіоні".

Один із розробників закону про державну мову Тарас Шамайда зазначив, що Зеленський не повівся на провокації ЗМІ, які хотіли дискредитувати мовну політику.

Ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука пожартував, щодо дуалізму президента: коли той каже про діджиталізацію, а все записує на папірці.

Екснардеп Ігор Мосійчук вирішив нагадати гаранту, що в Україні немає губернаторів, а є голови облдержадміністрацій.

Активіст Олексій Нойнець пожартував, що "реклама щойно відкритого фудкорту від самого президента не може бути безкоштовною" та висловив сподівання, що у декларації Зеленського буде вказаний гонорар за це.

Журналіст Володимир Федорін поцікавився, чи буде в Україні майбутнє після Коломойського.
Журналістка Тетяна Миколаєнко наголосила, що Зеленський вирішив встановити рекорд ціною власного психічного здоров'я.