Франція блокуватиме прийняття Албанії та Македонії до складу ЄС

У Парижі вважають недостатнім прогрес Скоп'є і Тирани для початку переговорів з ними про вступ Європейського Союзу. Натомість у Єврокомісії та в Берліні переконані, що усі необхідні передумови ними вже виконано

Франція має намір заблокувати запланований початок переговорів про вступ Північної Македонії та Албанії до Європейського Союзу (ЄС). У Парижі вважають недостатнім прогрес цих двох країн у втіленні реформ, проведення яких вважається передумовою для членства в Євросоюзі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW

Франція висунула умовою свої згоди на вступ цих двох західнобалканських країн до ЄС докорінну реформу процесу прийому нових членів до спільноти. В Парижі вважають занадто "технічним" нинішній процес прийому нових членів, що серйозно ускладнює його зупинку в разі небажаного розвитку ситуації.

15 жовтня на зустрічі міністрів країн-членів ЄС можуть погодити початок переговорів про вступ цих двох західнобалканських країн до Європейського Союзу. Перешкодити початку процесу може незгода однієї з країн-членів спільноти.

"Тож тепер позиція Франції у переговорах ЄС з цими балканськими країнами розходиться з думкою Німеччини, яка спільно з низкою інших країн виступає за прийом Албанії та Північної Македонії до спільноти. У Берліні посилаються зокрема на рішення Європейської Комісії (ЄК), яка визнала, що уряди в Тирані та Скоп'є виконали умови для початку переговорів про вступ до ЄС",  - наголошується у матеріалі німецьких журналістів.