Підсумковий документ зустрічі у нормандському форматі погоджено лише в частині "формули Штайнмаєра", - Пристайко

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що підсумковий документ майбутньої зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції і Росії погоджено лише в частині "формули Штайнмаєра"

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Погоджена лише та частина, яка стосується формули Штайнмаєра. Я не знаю, яким буде остаточний документ, але погоджений на даний час радниками насправді дуже короткий і фактично відзначає лише досягнутий прогрес. Наприклад, там написано, що сторони вітають завершення розведення і відновлення сполучення в Станиці Луганській, обмін полоненими і уповноважують своїх міністрів закордонних справ, умовно кажучи, працювати далі. Це дозволяє росіянам сказати, що там немає контролю над кордоном, але там взагалі нічого немає", - сказав Пристайко.

Міністр закордонних справ підкреслив, що Росія навмисне робить інформаційні вкиди, щоб створити ще більше напруження в Україні перед зустріччю нормандської четвірки.

"Ви подивіться, у Мінську погоджують формулу Штайнмаєра, а потім виходять "керівники ЛНР/ДНР" і заявляють, що у Києві нарешті зрозуміли, що ніколи не матимуть над нами влади. Поза сумнівом, це робиться для підбурення населення проти миротворчої політики президента Зеленського", - сказав Пристайко.