Ремонтну базу літаків АН готові відродити у Рівному

Відновити ремонтну базу літаків вітчизняного виробництва державного підприємтва "Антон" у рівненському аеропорті планує голова ОДА Віталій Коваль

За його словами, це покращить ситуацію летовища, і компанія, яка займається обслуговуванням цих літаків, здатна розпочати роботу, передає Еспресо.TV з посиланням на рівненське Радіо Трек.

"В нас базується авіакомпанія, яка надає послуги з обслуговування літаків АН. У них є сертифікат експлуатанта. Я спілкувався з керівництвом - вони готові відновити діяльність ремонтної бази. І, в принципі, це дозволить "запустити" наш аеропорт. Тому що не секрет, ми зараз маємо всього-на-всього чотири вильоти чартеру. А для нормальної безперебійної роботи потрібно, щонайменше, 12 вильотів в місяць", - зазначив Коваль.

Очільник області також заявив про амбітні плани щодо перетворення Рівненщини у центр західного регіону у кількох галузях.

Зокрема, днями з народними депутатами обговорював створення північно-західного регіонального центру онкології на базі Рівненського протипухлинного центру.

Планує Віталій Коваль створити базу й авіапідрозділу рятувальників для обслуговування Рівненщини та інших західних областей, й сприяти подальшому розвитку IT-фахівців і компаній.

Зараз, зазначає голова ОДА, головне його завдання - розібратися у господарстві, яке має область. Для цього нині проводять аудит будівельної галузі, медичної і соціальної сфер. Найближчим часом, каже очільник адміністрації, він розпочне перезавантаження усіх гілок влади.