Дякуємо за сина! Українці в Італії відвідали матір нацгвардійця Марківа напередодні Дня захисника України

Напередодні Дня захисника України представники української громади в Італії підтримали матір засудженого нацгвардійця Віталія Марківа

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

З нагоди Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня, активісти української громади в Італії підтримали родину засудженого нацгвардійця Віталія Марківа.

Близько 50 осіб зібралися у місті Толентіно, де дев’ять років жив і вчився військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків.

Група українців у родинному колі Оксани Максимчук, матері Віталія, висловили слова підтримки сім’ї солдата і сподівання на його перемогу в апеляційному суді.

Серед учасників зібрання були представники з Риму, Мілану, Брешії, Пескари, Толентіно й інших міст. Ці активісти регулярно їздили на судові засідання до Павії, де протягом року тривав суд над військовим.

"Ми приїхали підтримати родину Марківа і привітати їхнього сина з Днем захисника України, також подякувати їм за сина, який у в’язниці продовжує свою боротьбу за особисту честь та за гідність України", – сказала організаторка заходу Марина Буть.

Акція у Толентіно започатковує низку алогічних заходів на підтримку Марківа, які відбудуться в Україні й світі 14 жовтня, у День захисника України.