Незаконно ув'язнений в РФ український військовий Шумков оголосив голодування

Український солдат Олександр Шумков оголосив голодування з 14 жовтня з вимогою припинити шантаж з використанням політв'язнів на перемовинах в Мінському та нормандському форматі

Про це він написав у своєму листі, текст якого у Facebook виклала його тітка Людмила Шумкова.

"На рахунок перемовин я так зрозумів, що російська сторона шантажує наших, пов'язуючи питання обміну з відводом військ та внесенням змін до Конституції України. Тобто, використовує нас, наші життя як важіль тиску з метою, щоб Україна пішла на необхідні їм поступки. До того ж, розумію, що немає ніякої реакції на заяву Людмили Денисової при тому, що я Москальковій вже 2 листа відправив, перший ще влітку. Реакції нуль", - написав Шумков.

У листі він зазначив, що адміністрація колонії кожен день складає на нього акти за відмову прибирати в прогулянковому дворі. 

"У зв'язку зі всім цим я прийняв рішення з завтрашнього дня (14 жовтня, - ред.) розпочати голодування з вимогою припинити шантаж з використанням нас, ув'язнених, на перемовинах в Мінському та нормандському форматі, і щоб нарешті російській омбудсмен зреагувала на мої листи та публічні заяви Денісової. Сподіваюсь, що мою позицію почують інші наші політв'язні в російських в'язницях та підтримають", - наголосив в'язень.