"Дитячі підгузки на адресу мами": Білоцерковець не задекларував майна на 3,8 млн грн, - НАБУ

НАБУ повідомило про підозру народному депутату VIII скликання від БПП та чинному раднику київського міського голови Дмитру Білоцерковцю через недостовірне декларування інформації

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"Слідство встановило, що колишній народний депутат вніс недостовірні відомості в електронні декларації за 2016 та 2017 рр., не задекларувавши користування нерухомим майном в місті Києві вартістю 3,8 млн грн, яке належить на праві власності близькому родичу народного депутата",  - йдеться у повідомленні НАБУ.

Раніше сам Білоцерковець зазначав, що йому вручили підозру, зокрема, через те, що він замовляв підгузки для сина на адресу мами.

"Підозра стосується того, що мій новонароджений син і моя дружина періодично перебували у моєї матері з метою нагляду за дитиною, а я це не вказав в декларації. Як один з елементів доказової бази виступають адреси доставки памперсів", - розповів він.

За його словами, він звертався до НАЗК із запитом, чи потрібно це вказувати у декларації.

"І це при тому, що була пройдена повна перевірка НАЗК, куди я відправляв лист з метою зрозуміти, а чи потрібно було це декларувати, на що отримав чітке роз'яснення в результатах перевірки. Перевірка НАЗК порушень в моїй декларації не виявила...", - пояснив екснардеп.