Син Байдена визнав "політичну" помилку в роботі на Burisma

Хантер Байден, син колишнього віце-президента США Джо Байдена, визнав помилку в тому, що він не врахував наслідків для політичної кар'єри батька під час своєї роботи в раді директорів української газової компанії

"Озираючись назад, я думаю, що з мого боку було невірне рішення", - сказав Байден в інтерв'ю ABC News.

При цьому він наголосив, що "не зробив нічого поганого". За його словами, в компанії Burisma він зосередився на корпоративному управлінні і не обговорював Україну з батьком "до або після того, як приєднався до ради директорів", за винятком одного обміну думками.

"Я дав привід деяким дуже продажним людям діяти в незаконний спосіб, щоб ті спробували заподіяти шкоду моєму батькові. Саме тут я припустився помилки. Я несу повну відповідальність за це. Чи зробив я щось неналежне? Ні, ні в якому разі", - сказав Хантер Байден.

"Зробив я помилку? Може бути, за великим рахунком, так. Здійснив я якусь помилку, виходячи з порушення етичних норм? Абсолютно ні", - заявив Байден-молодший.

Напередодні Хантер Байден покинув пост в компанії, що управляє фонду прямих інвестицій, підтримуваного держструктурами КНР.

Президент США Дональд Трамп висунув бездоказове звинувачення в тому, що тодішній віце-президент Джо Байден намагався допомогти своєму синові, чинячи тиск на український уряд. Хантер Байден в той час входив до ради директорів української газової компанії Burisma.