Наступниця Меркель може не стати канцлером Німеччини, - ЗМІ

Голова ХДС і потенційний наступник Ангели Меркель на посаді канцлера Аннегрет Крамп-Карренбауер почала втрачати підтримку всередині партії, що може призвести до втрати перспективи очолити уряд

Про це пише Reuters.

З моменту обрання Крамп-Карренбауер на пост голови партії, рейтинг консерваторів почав поступово падати.

ХДС зазнала втрат на виборах до Європейського парламенту в травні і мала неоднозначний результат на регіональних виборах.

Персональний рейтинг Крамп-Карренбауер також істотно зменшився після низки публічних помилок, серед яких, наприклад, жарти про трансгендерів.

Джерела агентства вказують, що в партійному середовищі багато хто почав сумніватися в придатності Крамп-Карренбауер зайняти пост канцлера. Особливо критично налаштовані до Крамп-Карренбауер в молодіжному крилі партії.

"Питання про нового канцлера не врегульовано", - заявило агентству високопоставлене джерело в ХДС.

Навіть прихильники Крамп-Карренбауер вважають, що вона втратила впевненість в своїх силах після призначення головою партії.

"Ми всі робимо помилки, це не проблема. Вона зробила кілька помилок, які можна виправити", - сказав високопоставлений функціонер ХДС.

Джерело додало, що особисто він все ще підтримує кандидатуру Крамп-Карренбауер.

Опитування громадської думки, проведене журналом Spiegel в жовтні показало, що Крамп-Карренбауер отримала в два рази менше підтримки, ніж в грудні 2019 року, і що тільки 29% виборців Німеччини хочуть, щоб вона стала канцлером.

У свою чергу, опитування Bild від 5 жовтня, показало, що близько 63% виборців вважають, що вона не підходить для роботи на посаді канцлера, і тільки 11% висловилися за те, щоб вона зайняла цей пост.

За даними Bloomberg, Ангела Меркель також розчарована в своїй потенційній наступниці і сумнівається, що та зможе змінити її на посаді глави уряду у 2021 році.