Вбивство Кирила Тлявова: призначено ще одну експертизу, підозр нікому не оголошено

У справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова призначили ще одну експертизу, підозру у кримінальному провадженні щодо можливого неналежного надання медичної допомоги ще нікому не оголошено

Про це заявив заступник глави Нацполіції, начальник головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе в інтерв’ю Цензор.нет.

"Поки що нікому (не пред'являлася підозра, - ред.). Кримінальне провадження відкрито за фактом неналежного надання медичної допомоги, це ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу. Внесла це провадження прокуратура і визначила підслідність за Нацполіцією на етапі, коли було змінено підслідність по загибелі хлопчика, за ДБР", - сказав Цуцкірідзе.

Наразі у цій справі призначено комплексну судово-медичну експертизу, "тому що тільки спеціалісти можуть сказати, яким чином – належним чи неналежним – надавалася допомога".

"Буквально на тому тижні, в кінці, прийшло клопотання від експерта: надайте нам оригінали медичних документів. А ці всі документи знаходяться в кримінальному провадженні, яке розслідує ДБР. Тобто, ми не можемо надати. Зараз я буду ініціювати питання, щоб змінили підслідність, і ми не робили тимчасових доступів, не вилучали документи на ознайомлення експерту. Було б логічно, щоб ДБР проводило комплексно розслідування, з огляду на усі обставини цієї справи", - зазначив Цуцкірідзе.