Гладковський прокоментував затримання

НАБУ затримало в аеропорту президента корпорації "Богдан", екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського не у справі про розкрадання в оборонці, - син

Про це "Стране" заявив син колишнього заступника голови РНБО Ігор Гладковський.

Як він стверджує, мова йде про картину "Обличчя війни", яку придбав Гладковський-старший.  Це портрет Володимира Путіна, виконаний з гільз.

У декларації колишнього чиновника він відсутній.

За словами Ігоря Гладковського, цю картину його батько купив для демонстрації американським партнерам в якості доказу агресії Росії.

Також за словами Ігоря Гладковського, його батька затримали дорогою з ресторану, де той обідав в очікуванні літака.

"Він летів до Брюсселя на виставку автобусів. Рейс відклали, і батько поїхав в ресторан. На шляху в термінал його і затримали наші доблесні набушники", - сказав син екс-чиновника.

 "Обличчя війни" - творіння художниці Дарини Марченко та її партнера Даніеля Гріна.

"Олег Гладковський затриманий у справі закупівлі для потреб оборонної сфери автомобілів МАЗ, які перебрендіровалісь і проходили" збірку "в автомобілі Богдан. Дана техніка поставлялася для потреб оборони без проведення тендеру і при наявності явного конфлікту інтересів, тобто особистої зацікавленості Гладковського і Порошенко" , - написав Лещенко у своєму Telegram-каналі.

 Пізніше Ігор Гладковський підтвер "Стране", що справа про постачання машин можуть "пристебнути" до "Обличчя війни".

 "Крім декларації може вони ще додали історію з приводу санітарних машин. Вони намагаються вміняти вплив (на закупівлі Міноборони - Ред.). Що він, не беручи участь в менеджменті корпорації, впливав якось на прийняття рішень, будучи акціонером. Однак таких фактів немає в природі", - заявив "Стране" син екс-чиновника.

 Він також розповів, що чиновник навесні 2018 роки після скандалу із закупівлею цих машин подав заяву про відставку, "щоб відмежуватися від цієї історії", але її не прийняли.