Княжицький пояснив, чому хоче взяти на поруки Пашинського

Арешт колишнього народного депутата Сергія Пашинського є політичною справою, а також спробою принизити Майдан і всіх, хто боронив Україну

Про це в ефірі "Прямого" заявив народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький.
 
"Я не хочу захищати Пашинського. Я хочу взяти його на поруки, тому що я знаю Пашинського. Він був першим виконуючим обов’язки керівника Адміністрації президента, коли розпочалася війна. І він очолював комітет з питань оборони протягом всієї цієї війни. Коли ми говоримо, що українська армія фактично була відновлена, то без Сергія Пашинського, який очолював відповідний комітет і готував відповідні закони, цього ніколи б не сталося", - сказав нардеп.
 
Зокрема Княжицький зауважив, що знаходження Пашинського в ув'язненні до винесення йому судового вироку є несправедливим.
 
"Сергій Пашинський потрапив у халепу, в яку може потрапити кожен з нас. Тобто в нього стався конфлікт у темному лісі, ввечері, в новорічну ніч. Двоє людей на нього накинулися, погрожували його дружині, накинулися на нього з пляшкою, розбили йому голову. Після цього, обороняючи себе, він вистрілив, поранив у ногу одного з цих чоловіків.  Цю справу перевірили й закрили. А тепер прокуратура знову її відновила з якихось причин. І, крім того, що відновила, прийняв рішення Печерський суд, що Сергій Пашинський, поки триває розслідування, повинен знаходитись в ув’язненні. Я вважаю, що це загалом несправедливо", - наголосив депутат.
 
Він також відмітив політичну вмотивованість справи Пашинського.
 
"Спроба зараз ув’язнити Пашинського без засудження по насправді побутовій справі – це спроба принизити Майдан, принизити тих людей, які обороняли Україну. Є Сергій Марков, депутат російської Державної Думи, який прямо назвав сім ворогів Путіна, які повинні бути ув’язнені. Пашинського назвали серед них. Його демонстративно ув’язнили в день народження Путіна. Тому це абсолютно політична справа, не пов’язана ні з корупцією, ні з якимись іншими питаннями, а з побутовим конфліктом, коли людина боронила життя і честь своєї дружини", - підкреслив Княжицький.