"Непоганий турборежим", - Разумков у відео підбив підсумки 50 днів нової Ради

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков випустив відео "День за два", де розповів про роботу нового парламенту

Відео він виклав на своєму Facebook.

За традицією команди влади спікер вирішив звітувати через відеоролик. Робити це Разумков почав в салоні авто і продовжив у сесійній залі парламенту.
"З першого дня нашої роботи Верховна Рада взяла досить непоганий темп. Ми чули багато критики, проте і депутати, і суспільство дуже добре розуміють, що нова Верховна Рада повинна бути якісною і ефективною", - зазначив Разумков.

Головними досягненнями парламенту нового скликання її голова вважає: скасування депутатської недоторканності з 1 січня 2020 року; прийняття закону про імпічмент президента; звернення в КСУ щодо скорочення кількості депутатів до 300 осіб; спрощення митного контролю та зменшення тиску на бізнес; оновлення будівельних норм; прийняття закону про держслужбу за контрактом; розблокування роботи Вищої антикорупційного суду; дозвіл НАБУ і ДБР  для самостійної "прослушки" підозрюваних.

"Уже перші місяці роботи показали, що така робота парламенту подобається далеко не всім. Тим, хто звик, що парламент мертвий, він не працює, що в ньому можна створювати схеми. Але такого більше не буде. Український парламент буде працювати на український народ" , - додав Разумков.

З огляду на це Разумков назвав Раду IX скликання "не революційною, а еволюційної", яка працює так, як повинен працювати парламент.