Трамп: я не давав Ердогану "зелене світло" на вторгнення до Сирії

Дональд Трамп вважає, що його країна має дистанціюватися від військової операції Туреччини на півночі Сирії, оскільки це відбувається далеко від кордонів США

Про це він заявив у Білому домі на спільній прес-конференції з президентом Італії Серджо Матареллою, повідомляє Укрінформ.

"Туреччина й Сирія, маймо надію, розберуться в цьому питанні між собою", - зазначив американський президент.

Трамп підкреслив, що Росія, Іран, Сирія й Туреччина "ненавидять ІДІЛ так само, як і ми". Але, за його словами, ці країни перебувають в тій самій частині світу, де ведеться боротьба проти ІДІЛ, а США – більш як за 7 тис. миль звідти.

Водночас глава Білого дому підкреслив, що не давав "зеленого світла" Туреччині на проведення наступальної операції в Сирії. "Одразу після цієї розмови (з президентом Ердоганом – ред.) я написав листа, дуже потужного листа. Не було ніякого "зеленого світла"… вони воювали там між собою впродовж багатьох років", - заявив президент США.

Як повідомлялося, після виведення американського контингенту з півночі Сирії Туреччина почала масштабну наступальну операцію проти місцевих курдів, які були союзниками США в боротьбі проти ІДІЛ.

Нагадаємо, Конгрес США засудив Трампа за виведення військ із Сирії.