Тиск на бізнес: Баканов передав ДБР результати внутрішньої перевірки СБУ

СБУ передала до Державного бюро розслідувань результати внутрішньої перевірки стосовно можливого тиску співробітниками спецслужби на бізнес

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Встановлено окремі правопорушення співробітників СБУ, які необґрунтовано ініціювали проведення огляду товарів, комерційних транспортних засобів, не маючи на це законних підстав.  Ще раніше СБУ повідомляла, що до ДБР також скеровані результати службової перевірки щодо незаконного знищення тютюнових виробів (речових доказів у справі)", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що до НАЗК передали матеріали щодо двох співробітників СБУ, які мали незадекларовану нерухомість та "підробляли" за сумісництвом.

У Службі також відбулась перевірка обґрунтованості отримання службового житла: вже виявили окремі випадки неправомірного одержання квартир. 

Зазначається, що загалом у Службі безпеки провели 23 перевірки та службових розслідування, за результатами яких до 55 осіб вжито управлінські заходи. Кілька співробітників СБУ, у тому числі високопосадовців, перебувають під слідством.