Ексзаступнику секретаря РНБО Гладковському повідомили про підозру

Колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.
 
18 жовтня колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків.
 
"Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.2 ст. 364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України. Повідомлення про підозру погодив керівник САП,"- йдеться у повідомленні.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
За даними слідства, Гладковський скористався службовим становищем з  метою отримання  вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником. Йдеться про компанію "Богдан Моторс"
 
"Зокрема, слідство вважає, що експерший заступник секретаря РНБО забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія «Богдан Моторс". Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків," - йдеться у повідомленні.
 
Детективи НАБУ також встановили, що Гладковський не задекларував доходи дружини  від здачі в оренду елітного житла в центрі Києва.
 
"Йдеться про доходи у розмірі: 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік)," - йдеться у заяві.
 
Гладковського затримали 17 жовтня детективи НАБУ на шляху в аеропорт Бориспіль. Згодом він оголосив про голодування та назвав звинувачення "фейками".
 

.