Гладковському можуть обрати запобіжний захід вже сьогодні, - адвокат

Адвокат колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олега Гладковського припускає, що сьогодні відбудеться засідання суду щодо обрання запобіжного заходу

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Руслан Волинець припускає, що сьогодні ввечері відбудеться судове засідання щодо обрання запобіжного заходу його підзахисному, а також буде розглянуто скаргу про незаконне затримання.

"Можливо, сьогодні буде навіть два засідання, можливо, все розглядатиметься в одному засіданні: і наша скарга на затримання Гладковського, і сьогоднішнє клопотання слідчих органів про обрання запобіжного заходу", - повідомив Волинець.

Він сказав, що сьогодні був проведений допит, який тривав майже 4 години. 

"Нам сьогодні було оголошено підозру. Пана Гладковського було допитано як підозрюваного. Допит тривав майже чотири години. Фабула справи така, як була в засобах масової інформації, йдеться про два факти: купівля автомобілів МАЗ і декларування", - заявив адвокат.

Адвокат додав, що Гладковський продовжує голодування.

Волинець повідомив, що захист його подав скаргу до антикорупційного суду через незаконне затримання. 

"Сьогодні було подано до ВАКС заяву-скаргу на незаконне, на наш погляд, вчорашнє затримання. (...) Учора нас затримали як особу, підозрювану в скоєнні злочину, а підозру оголосили лише сьогодні", - зазначив він.

  • За даними ЗМІ, НАБУ та САП попросять суд заарештувати колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського з можливістю внесення застави.