Консульство України у Туреччині закликає бойкотувати фільм російських пропагандистів "Донбас. Окраїна"

18 жовтня 2019 року на екрані одного з провідних кінотеатрів Стамбула буде продемонстровано пропагандистський фільм "Донбас. Окраїна" Рената Давлетьярова

Про це повідомляє пресслужба генерального консульства України в Стамбулі.

"Цей псевдо-витвір російського кінематографа є нічим іншим, як черговим екземпляром російської пропаганди, виконаної в кращих радянських традиціях. Як і за часів СРСР, Кремль поставив кінематограф на службу ідеології держави ... Створення фільму було профінансовано Кремлем", - розповіли у консульстві.

Зазначається, що мета картини - приховати істину щодо війни на Донбасі і справжню роль РФ у цій гібридній війні та окупації Автономної Республіки Крим.

"Фільм замовчує загально відомі факти про вторгнення російської армії на територію України, артилерійські обстріли українських міст і сіл регулярною армією Росії, постачання РФ підтримуваним нею ж бойовикам-сепаратистам зброї та амуніції, збиття російським Буком цивільного літаку МН-17 малайзійських авіаліній", - наголосили у відомстві.

"Ми закликаємо шановних поціновувачів справжнього кіномистецтва оголосити бойкот російській пропаганді у вигляді фільму "Донбас. Окраїна"", - звернулись у консульстві.