Лідери демократів у Конгресі розкритикували угоду між Туреччиною і США щодо Сирії

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі та лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер розкритикували президента Дональда Трампа за згоду відмовитися від нещодавно оголошених санкцій проти Туреччини в рамках угоди про припинення вогню в Сирії

Про це йдеться в спільній заяві Пелосі і Шумера. 

"Рішення президента скасувати санкції проти Туреччини за жорстокий напад на наших курдських партнерів в обмін на фіктивне припинення вогню серйозно підриває довіру до зовнішньої політики Америки і посилає небезпечний сигнал нашим союзникам і противникам, що нашому слову не можна довіряти", - йдеться в заяві.

На їхню думку, президент Туреччини Реджеп Ердоган "не відмовився ні від чого", тим часом "Трамп дав йому все".

"Ця угода також не робить нічого, щоб зупинити тисячі ув’язнених ІДІЛ від втечі, і показує повну відсутність стратегії президента щодо перемоги над ІД. Говорити, що Туреччина і Сирія охоронятимуть ув’язнених, обурливо і ставить під загрозу нашу національну безпеку. ІДІЛ як і раніше становить загрозу, звичайно, тепер більше, ніж до того, як президент Трамп дав Ердогану зелене світло для вторгнення в Сирію", - заявили конгресмени.

Нагадаємо, Туреччина і США домовилися про припинення воєнної операції в Сирії. Анкара припиняє військові дії на 120 годин для виведення загонів YPG з прикордонної зони.

У свою чергу міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що досягнута домовленість з США про призупинення воєнних дій в Сирії не є припиненням вогню.