На Херсонщині браконьєри наловили червонокнижних крабів на майже 90 млн грн

Чоловіки за допомогою заборонених знарядь виловили 1603 екземпляри червонокнижних крабів

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонщини у Facebook.

На території Національного природного парку "Джарилгацький" поліцейські помітили моторний човен, на борту якого перебували 4 чоловіка.  Під час перевірки з’ясувалось, що громадяни за допомогою заборонених знарядь виловили 1603 екземпляри червонокнижних крабів.

Водні біоресурси в живому вигляді були випущені назад у воду. Тим самим запобігли завданню збитків природному середовищу на суму 89 млн 311 тис. грн. 

Моторний човен вилучили як речовий доказ. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 ККУ. За незаконне зайняття водним добувним промислом правопорушникам може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років.

Також цього ж дня водні поліцейські виявили у воді 6 креветочних ятерів та 5 місинових сіток загальною довжиною 500 метрів, в яких знаходились близько 60 тисяч креветок, 55 одиниць риби кефаль та 32 червонокнижних краби.

Водні біоресурси в живому вигляді повернули у природне середовище, чим не допустили завдання збитків на суму 1 мільйон 885 тисяч гривень. Поліція шукає власників незаконних знарядь лову.