"Сепар в сметані": незвичні консерви від вінницького ветерана "прорекламували" на російському ТБ

Креативний “кулінарний винахід” вінницького ветерана російсько-української війни та громадського активіста Олександра Грамарчука (позивний “Гром”), викликав бурхливу реакцію російських пропагандистів

Мова про м’ясні консерви, на які “Гром” клеїть "крафтові" етикетки з назвою продукту: наприклад, "Сепар в сметані". В асортименті, що пропонує ветеран, є також "сепар в олії" та "снєгірь православний" ("з мощами Кобзона" - уточнюється на етикетці), розповідає Еспресо.TV з посиланням на портал Vежа.

Фотографії жартівливих консерв швидко розлетілися мережею і зрештою дісталися російського державного телебачення. Так, відома пропагандистка Ольга Скабєєва на своєму ток-шоу показала короткий промо ролик "Сепара в сметані", назвавши ініціативу українського військового "повним ідіотизмом".

"Как с такими людьми разговаривать о мире - решительно непонятно", - бідкається Скабєєва.

"Гром" розповів, як з’явилася така ідея.

"Ідея була спонтанна... У банках це насправді свинина тушкована вищого сорту від одного з виробників цього продукту. Я оформлюю продукт, як сувенірну продукцію, не забувши вказати склад продукту, термін зберігання, калорійність тощо", - каже він.

Ветеран пояснює, що для нього це не бізнес (позаяк різниці між собівартістю консерв і ціною майже немає), а продовження діяльності проти Росії. Наразі інформаційної.