У Василькові, що на Київщині, поліцейські 4 години катували людину. Їм повідомлено про підозру, - Труба

Слідчі Київського територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у п'ятницю, 19 жовтня 2019 року, повідомили про підозру в тортурах двом поліцейським Васильківського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області

Про це в своєму Telegram заявив директор ДБР Роман Труба, передає Еспресо.TV.

"Чоловік на зупинці громадського транспорту почав словесну суперечку з правоохоронцями. У відповідь вони застосували сльозогінний газ і почали бити людину прикладом автомата", - йдеться в повідомленні.

Причому усе це відбувалося на очах у багатьох людей.

За словами директора ДБР, поліцейські надягли на потерпілого кайданки, вивезли його на безлюдну місцевість Васильківського району Київщини, де продовжили жорстоко бити.

"Дійшло до того, що горе-поліцейські закрили людину в багажнику, вдаривши прикладом згаданого автомата по голові. Тривали всі ці знущання близько чотирьох годин", - зазначив директор ДБР.

Родичі чоловіка його розшукували і, сподіваючись на допомогу, зверталися до того самого Васильківського відділу поліції. Поліцейські, до речі повернули потерпілого саме туди, виписавши йому протоколи про адмінпорушення.

"Злочин хотіли приховати, від відповідальності втекти. Та не вийде. Бо коли мова іде про порушення прав людини, її гідності, заподіяння моральних та фізичних страждань громадянину, реакція може бути лише одна - притягнення до відповідальності", - наголосив Труба.